DETRUCTIVE - Fabryka zresetowała cały system. Niszczy wszystkie dane (użytkownicy, kanały, wiadomości, preferencje, boty, sesje P2P) z wyjątkiem ról admin, dzienników audytowych, zakazów serwerów i ustawień serwerów. Ustawienie rejestracji zostaje ponownie otwarte, aby można było odtworzyć nick administratora. Wymaga roli administratora serwera. Zakładka Admin Console Danger Zone wymaga wpisania nazwy serwera przed wykonaniem.
Składnia
/admin nuke /admin nuke --confirm
Tryby
-
/admin nuke- Tryb podglądu: pokazuje liczbę rekordów w tabeli, które zostaną usunięte. Dane nie są modyfikowane. -
/admin nuke --confirm- Tryb wykonania: usuwa wszystkie dane w jednej transakcji. To nie może być niepotrzebne.
Co to jest Preserved
-
admin_roles- Zadania administratora i operatora serwera -
audit_logs- Pełna ścieżka audytu (sama atomówka jest zalogowana) server_bans- Aktywne zakazy serwerów-
server_settings- Konfiguracja serwera; rejestracja jest resetowana do otwarcia
Przykłady
/admin nuke — See what would be deleted /admin nuke --confirm — Execute the system wipe